mandag 1. oktober 2007

En dag i McLaren Vale

Lørdag tok vi oss en tur til McLaren Vale, et lite tettsted som ligger på Fleurie Peninsula ca. 45 minutters tur fra Adelaide. Foruten å ha tilgang til en flott strandlinje er McLaren Vale mest kjent for sin vinproduksjon. Her holder det til en 40-50 vingårder, hvor en rekke produserer førsteklasses rødvin. Vi begynte dagen med å pakke en hauge med sandkasseleker for en tur i den gigantiske sandkasse en strand faktisk er. Stranda vi endte opp på heter Maslin Beach og er en av utallige strender på Fleurie Peninsula og den nærmeste til Mclaren Vale sentrum. Det var noe kjølig (17 grader) og det blåste friskt, men vi hadde det supert. Ungene gravde, herja og fant morsomme ting i fjæra. Blant annet “blekksprutbein”, eller “squid pen” som det heter på engelsk. Blekksprutbeinet (se den hvite "plata" i bildet av Vilde) er en slags skive som sitter i ryggen på blekkspruten og hjelper den med å holde formen. Det er lagd av protein og kitin og er noe jeg har gode kjennskaper til. Jeg brukte faktisk kitin fra blekksprutbein til en rekke forsøk under doktorgraden og bruker det fremdeles ofte på laben. Vel, nok om det. Etter å ha lekt en god stund på stranda, dro vi til McLaren Vale sentrum og spiste en herlig lunch på “The Tin Shed Cafe”. Etter lunch besøkte vi vinprodusenten Wirra Wirra og smakte tre herlige viner (to røde og en hvit). Etter det bar det hjem igjen med sovende unger i bilen (nei – de smakte ikke vin :-).

Blogget av Gustav

Ingen kommentarer: